20. srpna 2015

Výstava "Digitální design" bude!

Jak jsem avizoval v únoru letošního roku v článku Výstava o digitálním designu, tak se také děje. Výstava bude a bude se jmenovat:

Digitální design
Pohled za pixely

Výstava se uskuteční v galerii CZECHDESIGN od 18. září do 30. října 2015 (a stále je v plánu, aby byla v příštím roce putovní). Rád bych vás nyní stručně seznámil se vším, co se děje a bude dít dál:
  • Posbírali jsme dohromady odborné příspěvky od deseti expertů z různých zákoutí digitálního designu a udělali s nimi i podrobné rozhovory.
  • Právě probíhá textová korekce výstavních panelů a zároveň příprava finální CI.
  • Připravujeme doprovodný program v průběhu výstavy: přednášky, workshopy, exkurze...
  • Rozjeli jsme propagaci výstavy: Digitální design: Pohled za pixely
  • Z výstavy by měl vzniknout sborník s obsahem panelů a doprovodnými rozhovory.
  • V září nás čeká samotná produkce a instalace výstavy.
O všem budete podrobněji informováni prostřednictvím Asociace UX a Czechdesignu. A stále platí, že výstava by měla především seznámit širší veřejnost (off-line designery, studenty designu, firmy toužící po kvalitním digitálním designu) se základní problematikou našich oborů a postupů a přispět tak k propagaci a popularizaci naší práce.

Celý projekt výstavy je neziskový, což bohužel neznamená, že by se obešel úplně bez peněz (např. na výrobu panelů a jejich instalaci, sborník, doprovodný program, atd. - rozpočet je v tuto chvíli asi 90 000 Kč), proto jsme se rozhodli vyhlásit veřejnou sbírku na podporu realizace výstavy. Pokud se vám tento projekt líbí a rozhodnete se jej podpořit, za což předem velice děkujeme, zašlete prosím vámi zvolenou částku na 
  • transparentní účet: 1448636001/5500,
  • variabilní symbol: 2015,
  • do poznámky pro příjemce uveďte váš email
a my vám pak vystavíme potvrzení o daru :) Nebo použijte QR platbu na stejný účet:



Nadále hledáme i komerční partnery pro výstavu, takže pokud by měl někdo z vás tip na firmu, která by ráda spojila svoji značku s tématem digitálního designu, neváhejte mne kontaktovat, rád vysvětlím podorobnosti:

lukas.marvan @ czechdesign.cz

A na závěr bych už teď rád poděkoval všem, kteří pomáhají s realizací výstavy nejen dobrou radou, ale také mnoha činy. Vážím si obojího, bez vás by to nešlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat